Rabu, 4 Julai 2012

UiTM...





asalamualaikum.. nak cita ckit la kisah aq kat uitm nie.. erm.. 1st aq nak msuk dlu tkot gak.. al maklum la x besa an.. mcm2 aq dok pikiaq.. terutama sekali roommate aq.. mana idaknya..tkot dapt yg x sekepala... tp alhamdulillah... aq dpat roommate yg paling happening kot.. huhuhu.. nie la roommate aq yg paling sempoi..






erm klu nk cita pasal kelas tu.. ratio antara bdx lelaki ngan pompuan adalah 1:5.. erm so.. mcm tau2 la.. kelas aq nie semuanya dikuasai oleh pompuan la... tp klu bab pelajaran.. erm lelaki la kat depan... huhuh.. tp pa2pon kelas aq tu best gak.. aq ada jumpa bdx pidato piala diraja sekali ngan aq.. bdx kat tmpat aq tuition.. n yg pling penting semua kwan2 aq x sombong.. erm walaupon aq mcm sombong ckit kat depa... kehidupan dkat university ni totally berbeza ngan hidop kita kat zaman sekolah dlu.. kat sini kna byk berkorban la... erm kdg2 tu x tido tuk siapkan report lab..assignment.. n pling sakit kpala tu... tutorial la.. haha.. semua kna pkai fikiran bernas anda.. math kat sini best... mcm subjek math aq pre-calculus.. lebih kurang add math tp lebih mendalam la kajian dye... best2... semua subjek tuk bdak2 sains(DIS) mencabar gila.. al maklum la bkal2 sainstis semua.. huhuh... n klu msuk kelas lab tu mmg best la... mna x bestnya.. buat experiment kot... experiment kat sini x mcm experiment kat skolah dlu2.. kat sini lebih real kot... n kna hati2 klu kelas lab kimia.. bahan2 dye tu semua berbahaya.. kat sekolah dlu kita hanya tgok je an.. tp kat sini kita boleh pegang n buat experiment sendiri.. lecturer hanya tgok je kita buat... mmg kna byak berdikari la... byak lagi la pngalaman kat university nie.. ada yg gembira n ada yng duka... so kita kna pndai mngawal emosi... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan